4 min read

Nieuwsbrief #6 – Waai en Storm Door Alle Jaren 🌪️

️Maart was voor Fizzbake een maand van bouwen. Daarom dit keer een relatief korte nieuwsbrief. Ook wel eens lekker.
Nieuwsbrief #6 – Waai en Storm Door Alle Jaren 🌪️

️Maart was voor Fizzbake een maand van bouwen. Daarom dit keer een relatief korte nieuwsbrief. Ook wel eens lekker.

Buiten was het koud en nat, dus we hebben ons bij de kachel verschanst en hard gewerkt aan het verbeteren van de fundamenten van wat we doen:

  • Alle workshops zijn opnieuw ingericht en geperfectioneerd om nóg meer waarde te bieden voor deelnemende teams en bedrijven.
  • Onze website ondergaat momenteel een grote vernieuwing om beter te passen bij de boodschap die we met Fizzbake willen uitdragen.
  • Er wordt een nieuw publicatie-platform gebouwd waarmee we nieuwsbrieven, artikelen en inspirerende content simpeler kunnen verspreiden.
  • We zijn in gesprek met mogelijke partners over het uitbreiden van ons team en het significant vergroten van de slagkracht van Fizzbake als bureau.

Niet allemaal gierend spannend (okee die laatste wel natuurlijk), maar stuk voor stuk belangrijke stappen op de weg tot allermooiste creatief-innovatief bureau!

Nog geen abonnee van deze maandelijkse nieuwsbrief? Schrijf je hier in:🧠 Gedachtenspinsels


Vorige keer beloofde ik vaker korte gedachten op LinkedIn te delen. Deed ik dus. Afgelopen tijd waren dat deze stukjes:

📎 Het einde van de smartphonebochel – hoe Gen Alpha de rug zal rechten

📎 Gisteren werd Donald Trump gearresteerd. Of toch niet?


🍃 Temmen van de wind


De markt rond nieuwe digitale technologie is turbulenter dan ooit. Er zijn letterlijk elke dag revolutionaire doorbraken. Vooral generatieve AI is daardoor doorgedrongen tot in alle talkshows, koffieautomaatgesprekken en huiskamers.

Leuk, maar maakt het een stuk moeilijker om voorbij de waan van de dag te blijven kijken. De existentiële paniek die onder aanvoering van Elon Musk wordt gezaaid rond de snelle ontwikkeling van AI helpt ook niet mee. Of die nou terecht is of niet.

Des te belangrijker blijft het om goed na te denken over hoe al deze technologie ons daadwerkelijk kan helpen – hoe het onze levens prettiger, makkelijker en mooier maakt. Niet geheel toevallig ook de missie van Fizzbake.

Meeliften of meebouwen?

De roerige markt maakt in ieder geval duidelijk wie er voor 't echie in zitten, en wie alleen maar wilde meeliften op de hype. Disney heeft haar hele metaverse-afdeling na 6 maanden weer opgeheven, Meta stopt na krap een jaar weer met het ondersteunen van NFTs voor digitale makers, en zelfs de overheid van het Verenigd Koninkrijk schrapt hun NFT-project omdat er momenteel weinig vraag is. Niet het gedrag van wie echt gelooft in wat 'ie bouwt, als je ‘t ons vraagt.

Aan de andere kant zien we steeds meer grote spelers nu juist wél instappen, maar op veel specifiekere, meer weloverwogen toepassingen:

  • Spotify introduceert token-gating, een NFT-toepassing waardoor artiesten extra content als playlists, maar ook previews of releases van nieuwe nummers exclusief aan hun grootste fans kunnen aanbieden.
  • Ticketmaster doet iets vergelijkbaars en geeft artiesten en organisatoren de mogelijkheid om échte fans voorrang te bieden op ticket-sales. Wil je naar een festival en ben je een geverifieerde fan van iemand op de line-up? Dan krijg je de mogelijkheid om voor de meute uit vast je kaartje te kopen.
  • Amazon experimenteert met een no-brainer: een eigen webwinkel specifiek voor digitale producten, waar je abonnementen, games, skins, digitale kunst, e-books en andere digitale items via NFT-technologie kan kopen of verkopen.

Stuk voor stuk toepassingen die naadloos aansluiten op de core business, maar ook echt waarde voor de gebruiker toevoegen. En belangrijker nog: die voor een groot deel de technische aspecten verbergen achter soepele interfaces.

Just like magic

Want hoe revolutionair de technologie ook mag zijn, adoptie begint bij kleine oplossingen. Dingen die zo vanzelfsprekend lijken dat je niet eens doorhebt dat je met iets baanbrekends bezig bent. Zo bouw je een hype-bestendig product.


💎 Verder kletsen


En daarom heeft de wereld naast goeie techneuten vooral ook visionaire makers én creatieve managers nodig. Mensen die voorbij de hype kunnen kijken. Willen kijken. Het is het bestaansrecht van Fizzbake – we doen er alles aan om technologie en creativiteit op een betekenisvolle manier te verbinden.

On top of things

Meer leren over web3, AI, XR of allemaal tegelijk? Wij verzorgen workshops op maat die je hele team in één keer helemaal on top of things helpen. Of misschien heb je al een beginnend idee en zoek je iemand om creatief-strategisch mee te sparren? Kunnen wij als de beste. En zelfs als je al precies weet wat je wil, helpen we je graag bij het samenstellen van het beste team voor een perfecte executie.

Denk je dus regelmatig na over nieuwe technologie? We vinden het superleuk om van je te horen, en zijn altijd in voor een vrijblijvende kop koffie ☕️🖤 April doet wat ‘ie wil


Dat was ‘m alweer. Meer lezen? Hou LinkedIn in de gaten.

Titel van deze mail is ontleend aan J.C. Bloem’s gedicht Lentewind, uit zijn bundel Het Verlangen (1921). Ook meer dan honderd jaar geleden haalden we blijkbaar al hoop uit het voorzichtig aanbreken van de lente na een lange winter.

De beelden in deze mail komen uit Visions of the Future, een eigen serie experimenten met Midjourney waarin ik onderzoek hoe een toekomst eruitziet waarin technologie, mode en individuele expressie onlosmakelijk versmelten.